Ulaz za korisnike

Unesite reklamaciju

Pretrazi!

Reklamacije.net video

Groblje novih automobila

Seljaci su tukli policiju, ne policija seljake

Ravnateljstvo policije osudilo je izjavu saborske zastupnice Nade Čavlović Smiljanec izrečenu tijekom aktualnog prijepodneva u saboru da je policija tukla prosvjednike na području Virovitice i djelovala prema političkom nalogu predsjednice vlade. Policija tvrdi da su silu koristili u skladu sa zakonom. Znači li to da je upotreba nasilja ispravna, ostaje na nama da zaključimo.

"Ističemo kako se radi o neutemeljenim i neargumentiranim tvrdnjama te o krivom prikazivanju stvarnih činjenica. Sve mjere i odluke o osiguranju prosvjeda donesene su na razini Ravnateljstva policije", navodi u priopćenju načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Smatra da se spomenutim izjavama saborske zastupnice SDP-a želi dati legitimitet protupravnom ponašanju koji je iskazao dio prosvjednika. Broj i vrsta angažiranih snaga rezultat su stručnih sigurnosnih prosudbi i procjena na terenu te stoga odlučno odbacujemo insinuacije kako je u konkretnom slučaju policija postupala temeljem političkog naloga predsjednice Vlade, istaknuo je Borovec.

Suprotno tvrdnjama iz saborske rasprave, Borovec ističe da je tijekom prosvjeda na području Virovitičko-podravske županije došlo do napada na policijske službenike. Jedan od prosvjednika traktorom je nasrnuo na policijske službenike pri čemu je jednog od njih lakše ozlijedio. Pored toga, jedan od prosvjednika traktorom je namjerno udario u službeni policijski automobil u kojem su bili policijski službenici, znatno ga oštetivši. Uz spomenuto, dio prosvjednika se također traktorima punom brzinom zaletavao na policijske službenike ugrožavajući njihove živote. Zbog opisanih kažnjivih radnji troje prosvjednika je privedeno uz zakonitu uporabu sredstava prisile u policijsku postaju gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje, stoji u priopćenju.

Bez obzira na karakter prosvjeda, nedopustivo je bilo kakvo protupravno ponašanje, a posebno se ne mogu tolerirati ona ponašanja kojima se direktno napada na policijske službenike ističe Borovec i dodaje da će protiv odgovornih prosvjednika biti podnesene prekršajne i kaznene prijave.

9 komentara
Dodaj komentar
CedeVita kaže:18.03.2010 u 15:47Smatra da se spomenutim izjavama saborske zastupnice SDP-a želi dati legitimitet protupravnom ponašanju koji je iskazao dio prosvjednika.


Policija tvrdi da su silu koristili u skladu sa zakonom. Znači li to da je upotreba nasilja ispravna, ostaje na nama da zaključimo.


Čitaj: kad policija mlati to je zakonski, kad se njih mlati to je protuzakonito...

CedeVita kaže:18.03.2010 u 15:49

Bez obzira na karakter prosvjeda, nedopustivo je bilo kakvo protupravno ponašanje, a posebno se ne mogu tolerirati ona ponašanja kojima se direktno napada na policijske službenike ističe Borovec i dodaje da će protiv odgovornih prosvjednika biti podnesene prekršajne i kaznene prijave.


Zakon veli: samo polismeni smiju mlatiti tj. "koristiti silu".

Mijenjati zakon...

humanoid kaže:18.03.2010 u 23:16

CedeVita, koliko ih mrziš, poželim jednog natamburat radi tebe, ali onda kako da se žalim kada mi oni vrate???

zmrdana kaže:19.03.2010 u 17:32

ja sam protiv toga da neko tuče policiju. Ako neko treba tuč, onda je to policija

xcccx kaže:19.03.2010 u 17:38

ja gledao to i stvarno mi je bilo žao dečki iz policije. je..ne seljake su trebali natuči sve u 16. samo što bi onda ispao još veće sranje jer svi brane seljake. trebaju odgovarati za napad na policiju

umjerenost kaže:19.03.2010 u 17:44

Ja ga pristojno opizdim pendrekom a on se strane iz protesta bacat okolo i derat se Jooooj. Ja mu kažem šta se dereš koju pi... materinu kad za to nemaš dozvolu i sukladno PS-u mu lagano zavrnem ruku i kulturno da opalim nogom po testisima a on se, gnjida jedna, krenuo previjat pred stanim novinarima i vikat da ga pustim, da ga boli.

humanoid kaže:19.03.2010 u 18:22

I ja vjerujem da su udarali po plavcima. Seljačina reagira kao životinja jer ako vivi čovjeka u plavom, on njega percipira kao jednobojnog, prijetećeg itd pa napada ili bježi što ovisi o vrsti. Ovo je bila vrsta "Rakijom podgrijani nahuškani neškolovani seljak". Ta vrsta napada. Ona vrsta "Mali jadni gladni stvarno seljak" si je dobar sa svima i jadan neopravdano podvija rep.

mislim si ja kaže:20.03.2010 u 14:40

seljaci bi tribali nosit okolo električne ogrlice a daljinski upravljač triba dat čobankoviću pa kad počnu pizdit on lipo stisne daljinac i sve ih protrese

CedeVita kaže:21.03.2010 u 22:59

Komentare mogu pisati samo registrirani korisnici.

Ukoliko nemate korisnički račun, registrirajte se (Registracija).

Najbolja banka u Hrvatskoj je?

  • PBZ
  • ZABA
  • RBA
  • Erste
  • Splitska banka
  • HYPO
  • Volksbank
  • Slavonska banka
  • Hrvatska poštanska banka
  • Niti jedna
Pošalji

Nasumične reklamacije

Još nasumičnih reklamacija >>